Episoder fra nattelivet

0

Knivstikkeri og overfald

Som vagt og dørmand arbejder man i en branche, hvor risikoen for at blive involveret i overfald og knivstikkeri er markant højere end i de fleste andre job. Man varetager oftest opgaver hvor folkemængden er stor, og alkoholindtaget ligeså. Det gør at sandsynligheden for diskussioner og skænderier ryger i vejret. Som dørmand eller vagt på stedet, vil det være din opgave at bryde ind og stoppe sådanne hændelser. Samtidig er det dog vigtigt, at man også husker at passe på sig selv og beskytter sig på bedst mulig vis mod udefrakommende farer.

Det er yderst nødvendigt, at man som dørmand eller vagt kan føle sig sikker og beskyttet, når man skal være med til at sikre et trygt og fredeligt natteliv. 

Våben i nattelivet

Peberspray

Fra 1. januar 2019 er det i Danmark blevet lovligt, at købe peberspray til brug i selvforsvar i sit hjem. Det vil derfor sige, at pebersprayen udelukkende må benytte i hjemmet og altså ikke i det offentlige rum, hvor den stadig er ulovlig. Der udstedes stadigvæk bødestraf på 3000 kr., for at være i besiddelse af en peberspray i det offentlige rum. Dertil er det ulovligt, at tage peberspray med ind over grænserne.

Peberspray kan købes hos våbenforhandlere og det er påbudt, at man efter købet tager direkte hjem med sin peberspray, og ikke lige et smut ned og handler. Der har siden lovændringen været en massiv efterspørgsel på peberspray, og nogle skeptikere frygter at de vil blive anvendt uden for hjemmet i højere grad i fremtiden.

Knive

Derudover er knive desværre en forholdsvis udbredt ting i nattelivet, og der findes efterhånden er bred vifte at vælge imellem. Producenterne er blevet mere og mere kreative, og knivene er efterhånden blevet så smarte at de kan gemmes væk alle steder. De meste normale knive var før i tiden køkkenknive eller springknive, men med tiden er der blevet udviklet fold ud knive og kreditkort knive. Fold ud knive er nemme at skjule, og kan nemt blive overset selv ved visitationer. Kreditkort kniven er en lille kniv, som kan foldes sammen så den ikke fylder mere end et kreditkort, og derved kan skjules i pungen. Det kan måske lyde harmløst, men selv sådan en forholdsvis lille kniv kan forvolde meget skade.

Bat

En anden form for våben i nattelivet kan være bat, som kan fås i forskellige afskygninger. De fås både i aluminium og træ, og kan forvolde stor skade. Bat er dog ikke så udbredt, at medbringe i byen, da det er sværere at skjule. En vest vil her kunne formindske skaderne på kroppen, inden for vestens område.

Knojern

Et andet våben er knojernet, som anses som værende et håndvåben. Det er fremstillet i metal og formet, så det passer rundt om knoerne på hånden. Knojernet er lavet til, at yde større skade på den kropsdel som bliver ramt. Knojern er i Danmark ulovligt at besidde og bruge uden våbentilladelse. En vest vil her kunne formindske skaderne på kroppen, inden for vestens område. Skal du eksempelvis fravriste en kniv fra en overfaldsmand, så kan snitsikre handsker her være belejlige, så du undgår at lave skade på dig selv.

Skruetrækker

En skruetrækker eller anden form for skarp genstand kan også anvendes som våben. Med en skruetrækker eller anden skarp genstand kan du stikke og lave alvorlige skader på folk. Skruetrækkeren undervurderes lidt og ses måske ikke så ofte, men det er stadig brugbart som våben og her vil en stiksikker vest være brugbar til at undgå skader. Skal du eksempelvis fravriste en skruetrækker eller anden skarp genstand fra en overfaldsmand, så kan snitsikre handsker her være belejlige, så du undgår at lave skade på dig selv.

Skydevåben

Skydevåben er et andet våben som kan findes i natteliv. Det er dog knap så udbredt som eksempelvis knive eller knojern, men til gengæld er en pistol noget mere farlig, da den fra afstand giver dig mulighed for at forvolde skade. Et enkelt skud kan være nok, og det er derfor ekstremt vigtigt at du bærer den optimale beskyttelse, i form af en skudsikker vest, hvis du befinder dig i situationer hvor skydevåben kan blive brugt mod dig.

Herunder findes der en række sager, hvor dørmænd er blevet angrebet med knive og andre våben. Dette er blot for, at understrege vigtigheden af at man som dørmand og vagt beskytter sig selv, før man kan beskytte og passe på andre.

Randers Amtsavis: 24-årig tog kniv med i byen og overfaldt dørmand med slag

TV MidtVest: Dørmænd om knivstikkeri 

Århus Stiftstidende: Fem unge truede dørmænd med skåret flaske og kniv

Lokalavisen: Ung mand til dørmænd: ”Jeg stikker jer i maven med en kniv”

Din Avis Randers: Dørmand truet med fiskekniv

TV2 Lorry: Mand fængslet for at medbringe kniv i nattelivet

TV2 Østjylland: Smøgtrængende mand med smørkniv truede dørmand

BT: Mand affyrer flere skud mod dørmand på diskotek i Stenløse

Nordjyske: Skud mod Dørmand

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here