Funktionelle vagtbukser

0

Når du arbejder som vagt, har du brug for et par gode og solide vagtbukser. Du er for det meste sjældent sikker på, hvilke situationer du kan risikere at ende i, når du er på job. På baggrund af dette er det vigtigt, at bukserne er velegnede til alle mulige situationer. Derfor er der en række funktioner, som bukserne helst skal besidde. For det første skal de være funktionelle. Der skal være gode rummelige lommer, hvor du kan have uundværlige genstande såsom telefon, handsker mm. Det mest fordelagtige er lårlommer. Lårlommer sørger nemlig for, at du hurtigt og nemt kan få fat i de ting, du skal bruge. 

Praktiske lommer

Tid kan være en afgørende faktor i jobbet som vagt, og derfor skal det ikke være besværligt at få adgang til sine redskaber. De fleste vagtbukser har derfor lommerne placeret praktiske steder. Det er en god ide både at have åbne lommer, lommer med lynlåslukning og lommer med velcrolukning. De åbne lommer er gode til mindre værdifulde genstande, som du hurtigt vil have fat på. Velcrolommerne sørger for at lukke og beskytte genstandene men er hurtige og lette at åbne. Til sidst er der lynlåslukningen, som er perfekt til vigtige værdigenstande, som skal være mere sikret og beskyttet. 

God pasform er vigtig

Det næste krav til vagtbukser er, at de har god bevægelsesfrihed og er behagelige at have på. Det er altså essentielt, at vagtbukserne har en god pasform, så de ikke generer eller er ubehagelige på nogen måde. Der skal være god bevægelsesfrihed, så det ikke er beklædningen, der forhindrer dig i at udføre dit arbejde tilstrækkeligt. Generelt set er det mest naturligt at have vagtbukser i neutrale farver og i mange tilfælde er det et krav, at de skal være i mørke farver.  Det kan desuden være en god ide at være opmærksom på bæltestropperne. Mange af modellerne besidder ofte de såkaldte multi size-bæltestropper. Dette giver mulighed for bl.a. at indsætte et dutybælte både med og uden inderbælte. 

Sørg for at de holder så længe som muligt 

De bedste vagtbukser opfylder ovenstående krav, men en anden vigtig faktor er, at bukserne er slidstærke og af ripstop-materiale. Mange gode modeller er udstyret med stretch-materiale i livet, som gør dem behagelige at bære, også selvom du skal have dem på i mange timer. For at bevare denne funktion og den ellers høje kvalitet er det vigtigt, at du sørger for at give bukserne den rette vedligeholdelse. Det er vigtigt at følge vaskeanvisningen nøje, hvis du vil være sikker på, at vagtbukserne skal holde både kvaliteten, pasformen og farven. Det kan være en god ide at undgå at smide bukserne i tørretumbleren. Hvis man vælger at anvende tørretumbleren til bukserne, kan man risikere at slide ekstra meget på stoffet og dermed nedsættes levetiden og holdbarheden af stoffet. 

Vand- og smudsafvisende

Alt efter hvilket vagtjob du befinder dig i, kan det være fordelagtigt med vagtbukser, der er lavet af materialer, som er vand- og smudsafvisende. Denne type vagtbukser har en mere glat og silkeagtig overflade og er især egnet til vagtpersonale med hund, da man således kan undgå at hundehår eller andet hænger fast i tøjet. For at beskytte dette materiale mest muligt og bevare den vand- og smudsafvisende funktion, er det ekstra vigtigt at følge vaskeanvisningen. Lad helst bukserne lufttørre. Hvis du sørger for at vaske og pleje bukserne med omtanke, så har du med sikkerhed et par gode bukser i mange år. 

Ekstra funktioner

Som vagt er der stor sandsynlighed for at blive udsat for arbejde, som kræver forskellige typer af arbejdsstillinger under sommetider krævende forhold. For nogle typer af vagter kan det være en fordel med vagtbukser, der indeholder plads til knæpuder. Knæpuderne er med til at sikre dine knæs beskyttelse og komfort. De er ideelle til at passe på dine knæ og samtidig være behagelige, når det til tider kan være en nødvendighed at indtage arbejdsstillinger, hvor du skal sidde eller ligge på dine knæ. Puderne danner et blødt underlag, som hovedsageligt har til formål at absorbere slag og stød. 

En sidste og meget almindelig egenskab som de fleste vagtbukser besidder, er en åndbar funktion. Det er ganske almindeligt for den menneskelige krop at regulere kropstemperaturen. Dette gør kroppen ved at afgive sved, der optager kroppens varme ved fordampning og på denne måde køler kroppen. Når bukserne er åndbare, er de i stand til at transportere fugt og varme væk fra kroppen, og på denne måde undgår du følelsen af at føle dig ubehageligt til mode, hvis huden bliver klistret under tøjet, når du er på arbejde. 

Besøg Grejfreaks side ved at klikke på banneret herunder, og se deres store udvalg!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here