Fodtøj

0

Vi kender det alle, man har trætte fødder eller ben efter en lang dag med megen aktivitet. Man har enten gået meget rundt eller stået op i mange timer, og ens fodtøj har ikke ydet den støtte som det burde.

Som dørmand eller vagt arbejder du i en branche, hvor man sjældent sidder stille. Det er derfor vigtigt, at ens udstyr og påklædning er herefter. Sko er ikke nødvendigvis ikke det første man tænker på her, men det bør dog ikke undervurderes.

Komfortabelt fodtøj er vitalt

Sko er også en del af udstyret hos en vagt eller dørmand, da det er vigtigt at have sko med den korrekte støtte og komfort. Man har som vagt eller dørmand et aktivt job, hvor man står meget op eller runderer i terrænet. Det er derfor vigtigt at kvaliteten af ens fodtøj også er i top, så man undgår de føromtalte trætte fødder og ben.

Derfor bør man som dørmand eller vagt vælge en sko som man føler sig komfortabel i, og som sikrer optimale vilkår.
Det rette fodtøj giver en øget komfort, mindsker ømhed og træthed. Derudover undgår man vabler og mærker på fødder, som kan opstå ved valg af dårlig fodtøj.

Valg af fodtøj som dørmand eller vagt bør derfor være en prioriteret del af påklædningen.

Det rigtige fodtøj er vigtigt

Fodtøj er en vigtig del af dit udstyr, og det skal derfor helst være i god kvalitet. Korrekt fodtøj er super vigtigt. Dette gælder især også, når du arbejder som vagt, og du sjældent kan være sikker på, hvad dagen, aftenen eller natten bringer. Det eneste du som regel kan være nogenlunde sikker på, det er, at du ikke kommer til at sidde stille hele dagen. Derfor er det vigtigt, at du har et par ordentlige og kvalitetsfyldte sko eller støvler, når du møder ind som vagt. 

Hvad er vigtigt, når du som vagt skal vælge fodtøj?

De vigtigste egenskaber et par gode og solide vagtsko- eller støvler bør besidde, er først og fremmest robusthed. De skal kunne holde til lidt af hvert, da man som nævnt aldrig kan være sikker på, hvad man kan blive udsat for i løbet af en vagt. I takt med at de skal være robuste, er det selvfølgelig også lig med, at de skal være slidstærke. De fleste gode modeller, der er velegnede til vagter, er altid fremstillet i et slidstærkt materiale, der er i stand til at modstå barske forhold. 

Materialevalg og skaft

Det er en kæmpe fordel, hvis dit nye vagtfodtøj er fremstillet i et materiale, der sørger for en lav vægt. Det gør både fodtøjet behageligt at have på og nemmere at bevæge sig i. Den lette vægt gør fodtøjet komfortabelt og skaber ikke unødvendig tyngde. Et par gode støvler til vagtbrug skal gerne være smidige og fleksible. Disse faktorer er også med til at sørge for en optimal bevægelsesfrihed. Det er dog værd at nævne, at disse faktorer ikke går hånd-i-hånd med robusthed, og det vil ofte være et spørgsmål om prioritering og præference, om man ønsker støvler, der er smidige og fleksible eller støvler der er robuste. Der findes modeller med skaft, som sørger for, at støvlen har et mere stabilt greb omkring din fod. Skaftet giver en bedre støtte, og på denne måde er der større chance for at undgå både overbelastningsskader og vrid. Jo mere stiv selve skaftet på støvlen er, jo bedre støtte kan du altså forvente af støvlen. 

Den rigtige sko eller støvle fra start 

Det er vigtigt, at skoene passer godt på din fod lige fra starten af. Det er altså ikke meningen, at hverken skoene eller støvlerne skal gås til på enten halve eller hele år. Det er vigtigt, at du oplever fuld komfort fra starten af. Udover at de skal skabe god komfort med det samme, så er det også en kæmpe fordel for dig, hvis de er nemme at komme i. Det skal ikke være besværligt og omfattende at tage støvlerne på. Det skal helst være let, enkelt og bekvemt. På denne måde sikrer du dig også et par støvler, som du gerne skulle være glade for og have nytte af i lang tid. Der findes desuden snørebånd på en lang række modeller. Snørebåndene gør selvfølgelig, at du lige skal bruge et minut eller to længere, når du skal have dem på. Til gengæld kan du også være sikker på, at de sidder bedre fast på fødderne grundet større tilpasningsmuligheder. Hvis du er til modeller med snørebånd, så findes der forskellige varianter, der kan opfylde dit ønske. 

Har jeg behov for vandtæt fodtøj, når jeg arbejder som vagt?

Det kan være en kæmpe fordel at have et par vandafvisende eller vandtætte sko- eller støvler, hvis du ofte arbejder under udendørs forhold. Det kommer selvfølgelig helt an på, hvad arbejdsmiljøet kræver. Men hvis du ofte befinder dig udendørs, så kan det anbefales, at du anskaffer dig et par, der kan modstå fugt og regn. Vælger du et vandafvisende par, kan du forvente, at skoene kan modstå let regn. Hvis du derimod anskaffer dig en vandtæt model, så kan du være sikker på, at de kan holde til større mængder regn og vand. For at opsummere så kan et par vandtætte støvler modstå mere regn og vand, end et par der blot er vandafvisende. Hvis du vælger nogle helt vandtætte, kan du altså være sikker på at have tørre fødder, uanset hvordan vejret skulle udarte sig. Du skal dog også være opmærksom på, at vandtætte støvler sjældent er lette og fleksible, og det vil ofte være en prioriteringssag for dig, hvor du vurderer, hvilke egenskaber der er vigtigst for dig. Udover det ovenstående er det også vær at overveje støvlernes åndbarhed. Ligesom du gerne vil undgå våde og kolde fødder, så vil du sikkert også gerne undgå klamme fødder. Dette sker, hvis dine fødder har været lukket inde i et par støvler hele dagen, som ikke har en åndbar funktion. Derfor kan det være en god beslutning at investere i et par, som også sørger for god åndbarhed. 

Hos Grejfreak kan du finde et bredt udvalg af fodtøj, som matcher netop dine præferencer – klik på banneret herunder og se mere.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here