Stiksikker vest

0

Risikofyldt job

Når du arbejder som dørmand og vagt besidder et såkaldt “højrisiko” job sammenlignet med et almindeligt kontorjob. Du opererer i et farligere miljø, hvor folk kan være påvirkede af alkohol eller stoffer, og derfor være utilregnelige.

Som dørmand eller vagt, er det din opgave at varetage andre menneskers sikkerhed og sørge for at tingene forløber fredeligt. For at du er i stand til dette, så kræver det at du først og fremmest beskytter dig selv, hvilket eksempelvis kan være i form af en skudsikker vest.

En stiksikker vest beskytter dig mod knivstik eller andre skarpe genstande. Chancen for at blive udsat for førnævnte er større end folk tror, især hvis man arbejder som vagt eller dørmand, da man skal håndtere konflikter og uoverensstemmelser. Derfor giver en stiksikker vest en god beskyttelse og tryghed i jobbet.

Vigtigheden af at beskytte sig selv

Uden en stiksikker vest vil du som dørmand være ekstremt udsat. Du vil være ubeskyttet og i overhængende risiko for, at komme til skade ved fysisk konfrontation. Selv ”bare” slag eller skub vil kunne skade din krop og organer. Derudover vil du naturligvis være ekstremt sårbar og i stor risiko for livstruende skader, ved eksempelvis knivstik eller slag med bat eksempelvis. Derfor kan det ikke understreges kraftigt nok, hvor afgørende og nødvendigt det er, at man som dørmand eller vagt beskytter sig selv. Det er dit liv og din førlighed det omhandler, og det er dig som ville skulle leve med konsekvenserne, hvis ikke du tager de nødvendige forholdsregler. Du arbejder i et højrisiko job, og den eneste der passer på dig er dig selv. Og for at du kan være til, at skabe et trygt og sikkert miljø for gæsterne, så skal du også selv føle dig sikker. Og det gør du først, når du ved at du er beskyttet og at dit udstyr er gennemtestet og af den rette kvalitet.

Gennemtestet – dit liv er på spil!

Det er vigtigt, at vesten lever op til kravene og at den er gennemtestet før brug. Derfor skal man som kunde forlange, at se testrapporter eller andet dokumentation som underbygger vestens kvalitet. 

Det kan være information omkring hvilket Level vesten er på, da der findes forskellige niveauer indenfor for stiksikre veste. Derfor er det naturligvis vigtigt, at vælge den som passer til netop dit behov da et enkelt knivstik kan være dræbende. Vesten skal derfor være gennemtestet og leve op til NIJ Standard 0115.00, hvor der testes med 2 slags knive og 1 syl. 

De 3 Levels indenfor den føromtalte NIJ Standard 0115.00 er kort beskrevet herunder. 

  • Level 1 – er det laveste stiksikre niveau, og er bedst egnet til vest der skal kunne skjules under tøjet i brugssituationer.
  • Level 2 – bruges primært til overtræksveste, der bruges udover tøjet som eksempelvis hos militæret eller politiet
  • Level 3 – anvendes hovedsageligt i høj risiko områder, eksempelvis hos fængselspersonale eller politi. Level 3 er det højeste og mest modstandsdygtige stiksikre niveau.
Se udvalget af stiksikre veste og køb her!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here